Lotto

Att spela på olika lotterier är en gammal och anrik tradition som finns i alla världens fyra hörn. Vi människor har i princip alltid varit fascinerade av slumpen och velat testa den på olika sätt. I Sverige så har vi länge använt just lotterier för att samla in pengar till olika saker, som vi nämnde på startsidan är bingolotterierna ett bra exempel på detta. Alla lotterier som finns i Sverige är kontrollerade och godkända av den svenska lotteriinspektionen. Det fungerar så för att det ska vara säkert att spela och för att det inte ska gå att lura människor på deras pengar. Ett av de mest populära lotterierna vi har i landet förutom bingo är det vi kallar för Lotto som ges ut av statliga Svenska spel.

När man spelar Lotto så handlar det om att man ska försöka pricka in de sju nummer som man tror kommer att dras i dragningen av 35 möjliga. Gör man det, vinner med sju rätt och ingen annan spelare lyckas med samma sak i en enskild dragning så vinner man en garanterad summa på hela en miljon kronor. Så det kan verkligen löna sig att spela på Lotto. Om ingen spelare vinner på sju rätt i en dragning så går vinsten vidare i en jackpot till nästa dragning. Vinsten går vidare till nästa så länge som ingen vinnare är ensam om sju rätt. Eftersom att det fungerar på detta vis kan man ofta vinna riktigt mycket pengar om man väl lyckas. Men det går att vinna riktigt bra summor även om man inte lyckas med sju rätt. Det är nämligen så att det finns något i Lotto som kallas för tilläggsnummer. Man drar dessa nummer efter den ordinarie dragningen och dem är fyra till antalet. Så om du har fem rätt i den vanliga dragningen och ett tilläggsnummer så kommer du att hamna i en vinstgrupp i alla fall och den heter då 5+1 rätt. Alltså är vinstchanserna relativt stora i detta spel, kanske är det därför Lotto blivit och är så populärt att spela idag som det är.

Det är inte heller särskilt dyrt att spela på Lotto, även den faktorn måste man väga in när man tittar på hur många som spelar. Det kostar faktiskt bara tre kronor per rad och dragning och man kan göra flera olika val. Man kan dels välja om man vill spela en eller flera rader, om man vill spela Lotto 1, Lotto 2 eller både 1 och 2, dels kan man välja om man vill vara med i Lördagsdragningen, Onsdagsdragningen eller båda. Självklart kan man välja att spela på nätet om man inte vill spela hos ett butiksombud. Skillnaden prismässigt mellan dessa två är att spelar man hos ett butiksombud måste man spela minst två rader, spelar man online räcker det med en rad. När man spelar Lotto så kan man även välja något som heter färdigt spel, då behöver man inte själv bestämma vilka nummer man ska satsa på utan låter en slumpgenerator bestämma. Här kan man välja mellan Liten Lotto och Stor Lotto, den lilla innebär att man får fem rader Lotto och en rad på Joker och det kostar 40 kronor. Köper man Stor Lott så får man hela femton rader på Lotto och en rad på Joker, för det kalaset så betalar man 100 kronor.

Det bästa av allt med Lotto är antagligen det dem kallar för Drömvinsten, det är en jackpottvinst som man är med och spelar om när man spelar en rad med Joker på sin Lottokupong. Där ligger minimivinsten på 75 miljoner kronor! Så lyckas man med det är man nog ekonomiskt oberoende ett bra tag fram över.